12345678910! wie niet weg is wordt gezien!

mjammie Kaputnik appeltaart!!!

de oogst van appels en peren begint zo’n beetje in september. en dus ging Kaputnik vrijdag 20 september op stap om appels te plukken. in de binnenstad! tegenover het Dieventorentje zit namelijk een prachtige binnentuin verstopt. en daarin groeien een paar appelbomen. ‘maar niet alleen appelbomen hoor!’ vertelde Kaat en zij liet ons de hele tuin zien!
wat een prachtig plekje zomaar midden in de stad. er groeit ook tabak! overal staan vrolijke bloemen. verschillende soorten groente. en een paar rijen wijnstokken. die doen heel dapper hun best… tothiertoe nog geen wijn. ‘maar wel heerlijk druivensap’ lacht Kaat.
we verzamelen appels van verschillende bomen. Jelke klimt zelfs op een trappetje voor kleine appeltjes met rode wangen!
terug op de Zuidsingel gaan we aan de bak: we schillen en kneden. prikken en snijden. we persen, mengen en we strooien. de oven bakt. en dan… kunnen we proeven. mjammie!! wat is onze Kaputnik taart lekker!!!!

o ja! schil een appel en zorg ervoor dat de schil niet breekt. gooi die schil dan over je linkerschouder. als het mee zit wordt die schil een letter. de letter van je liefje natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.